GDPR

GDPR eller Persondataforordningen som det også hedder, kan være meget komplekst - med det behøver det ikke, at være. Desværre er der mange der gør en dyd ud dette, vi tænker meget anderledes omkring GDPR. For os handler GDPR meget mere praktik end om Jura og IT sikkerheded, men vi har naturligvis har indbygget begge elelmenter  i vores system.

Det er langt fra alle virksomheder, der har styr på både de nuværende og fremtidige regler for persondata.

 

Når en virksomhed behandler personoplysninger om sine kunder eller virksomhedens ansatte, bliver virksomheden ansvarlig for personoplysningerne og skal dermed overholde lovens regler. Overholdes regler ikke kan der være risiko for bøder eller suspensioner.

Det er vigtig her, at understrege selvom din virksomhed har ejerskab over personoplysningerne, og opbevarer oplysningerne, giver dette ikke virksomheden ret at behandle eller videregive oplysningerne.

Hvad betyder behandling af persondata i grunden?


Behandling af persondata kan eks. være:
 

  •  indsamling og registrering af kunder/medarbejder

  •  opbevaring af data om kunder/medarbejder

  •  videregivelse af data kunder/medarbejder

  •  brugen af kunder/medarbejder data

  •  sletning og/eller blokering af kunder/medarbejder data

Hvad betyder ”den registrerede”
Det er den person, om hvem der personoplysningerne drejer sig om, kaldes den registrerede

 

Hvem er dataansvarlig?

En virksomhed der behandler data om kunder/medarbejdere er den dataansvarlig. Og derfor er det virksomheden der er ansvarlig for at reglerne i persondataloven overholdes/efterleves, men ikke at det er virksomheden der ejer data om kunder/medarbejdere.

 

Hvem er databehandler?

En virksomhed kan også være databehandler, det er den når virksomheden behandler personoplysninger på vegne af en anden virksomhed. En databehandler må kun behandle oplysninger kunder/medarbejdere på vegne/foranledning af den
dataansvarlige virksomhed, ud fra de instrukser denne har givet til databehandleren. Typiske databehandler er Lønbureau, it-leverandører, leverandører af videoovervågning osv

VI KAN HJÆLPE

Står din virksomhed overfor GDPR udfordringer, kan vi hjælpe dig, med rådgivning, praktisk projektledelse, GDPR systemer, opfølgning m.m. og det på en super enkel og letforståelig måde.kontakt os på et af de nedenstående numre, så skal vi nok hjælpe Jer i gang med GDPR.

KONTAKT

SUPPORT

NEMGDPR ApS

Merkurvej 901, 10 sal

DK-7400 Herning

+45 70 20 60 39

+45 70 20 60 39

​support@nemgdpr.dk

udvikling@nemgdpr.dk